Avanza

Mer till dig, mindre till banken!

Avanza är Sveriges ledande digitala plattform för sparande och investeringar. Avanza har 1 280 000 kunder med SEK 570 000 mn i sparkapital och är den största svenska aktören på Stockholmsbörsen inklusive First North mätt i antalet transaktioner.

Besök Avanzas hemsida

Creades innehav i Avanza
Creades ägarandel 10%
Värde i Creades (andel av Creades substansvärde) 30 november 2021: 5 364 mkr (43%)
Utveckling 2020, mkr Omsättning: 2 349, EBIT: 1 576

Avanza erbjuder marknadens bredaste utbud av sparprodukter och pensionslösningar. Produktutbudet i form av aktier, fonder, beslutsstöd, pensioner och bolån tillsammans med användarvänligheten och låga avgifter har skapat en bank som kunderna faktiskt tycker om. Vi har under året sett extremt hög aktivitet och bolaget har slagit alla tidigare rekord. Vi är ödmjuka inför framtiden men vi känner oss samtidigt trygga med att Avanza har nått en ny nivå med senaste årets många nya kunder och stora nettoinflöde. Vi tror att många fått upp intresset för och förstår vikten av ett långsiktigt sparande.

Avanzas starka fokus på att genom användarvänlig digitalisering leverera marknadens bästa sparprodukter tillsammans med god kostnadskontroll och ökad skalbarhet skapar goda förutsättningar för ett fortsatt värdeskapande för både kunder och ägare.

Viktiga händelser 2020

  • Nettoinflöde om SEK 76 mdr, största inflödet någonsin, motsvarande 19 procent av sparkapitalet vid årets början
  • Antalet nya kunder var 300 000, motsvarande en ökning på 31 procent av antalet kunder vid årets början
  • Sparkapitalet ökade med 40 procent till SEK 570 mdr
  • Stort antal produktlanseringar som t.ex. Aktielånet och nya exklusiva fonder i samarbete med framgångsrika förvaltare
  • Avanza erhöll SKI:s utmärkelse Sveriges nöjdaste kunder i kategorin sparande för elfte året i rad och erhöll priset som Årets Bank av Privata Affärer för tredje året i rad

Dokument