Creades portföljbolag Chassi Group går samman med Brocc

Creades portföljbolag Chassi Group går samman med Brocc, där Brocc köper upp Chassi Group med betalning i aktier och namn för den nya koncernen blir Brocc.

Brocc är ett snabbväxande, lönsamt och innovativt fintech-bolag som erbjuder sparkonton och privatlån. Chassi är verksamt inom bilhandel och lagerfinansiering för fordonshandlare. Broccs vision med förvärvet av Chassi är att revolutionera finansiella tjänster för fordonsbranschen inom lager- och konsumentfinansiering. Brocc har tillstånd att bedriva bank- och finansieringsrörelse och förvärvet har fått godkännande av Finansinspektionen. Affären väntas stängas i januari 2024. Creades kommer när transaktionen slutförts vara en av Broccs större ägare med en ägarandel på drygt 7 %. Transaktionen medför ingen direkt förändring av Creades substansvärde på kort sikt.

”Vi ser en mycket god passform mellan Brocc och Chassi med tydliga synergier och en förstärkt position för tillväxt och höjd lönsamhet framöver.” säger John Hedberg, vd för Creades.

Ladda ner denna nyhet som PDF