Inet

Datorer, komponenter och datortillbehör för dedikerade användare

Inet är en av Sveriges ledande återförsäljare av datorer, komponenter och datortillbehör. Bolaget riktar sig främst till gaming- och teknikentusiaster och målsättningen är att alltid vara först med det senaste i kombination med att leverera den bästa kundupplevelsen i alla kanaler. 80 procent av varuförsäljningen kommer från e-handel.

Besök Inets hemsida

Creades innehav i Inet:
Creades ägarandel 77 %
Värde i Creades (andel av Creades substansvärde) 30 juni 2024: 260 mkr (3%)
Utveckling 2023, mkr Omsättning: 1 423, EBIT: 52

Inet har sedan 2000 expanderat från en butik i Göteborg till att idag omsätta en bit över SEK 1 miljard via e-handel (cirka 80 procent) och fysiska butiker (circa 20%) i Göteborg, Stockholm och Malmö. Under 2022 har bolaget mött tuffa jämförelsetal och sett en normalisering efter pandemiårens extrema efterfrågan. Normaliseringen i kombination med ett mer försiktigt konsumentbeteende och höga lagernivåer i branschen har pressat Inets marginaler. Många branschkollegor har det tufft och svårt med lönsamheten samtidigt som Inet levererar en acceptabel marginal.

Bedömning är att bolaget kommer stärka sina positioner under nuvarande marknadsmiljö. Inets framgångsrecept är att ge sina kunder ett noga utvalt sortiment, snabba leveranser, oöverträffad service och hög produktkännedom. Bolagets starka kundfokus har belönats genom att Inet återkommande utses som vinnare i oberoende utvärderingar och omröstningar.

Viktiga händelser 2023

  • Tillbaka till mycket god tillväxt med stärkt lönsamhet
  • Rekordstark Black Friday-period med kraftig ökning inom komponenter och skräddarsydda datorer
  • Inet vann återigen Årets Butik inom Datorer & tillbehör samt en hedervärd andraplats på totalen i utmärkelsen som utses av Prisjakts användare. Bolaget tog återigen hem vinsten Årets e-handlare inom Datorprodukter (Pricerunner)