Inet

Datorer, komponenter och datortillbehör för dedikerade användare

Inet är en av Sveriges ledande återförsäljare av datorer, komponenter och datortillbehör. Bolaget riktar sig främst till gaming- och teknikentusiaster och målsättningen är att alltid vara först med det senaste i kombination med att leverera den bästa kundupplevelsen i alla kanaler. 75 procent av varuförsäljningen kommer från e-handel.

Besök Inets hemsida

Creades innehav i Inet:
Creades ägarandel 69 %
Värde i Creades (andel av Creades substansvärde) 30 november 2021: 461 mkr (4%)
Utveckling 2020, mkr Omsättning: 1 257 mkr, EBIT: 60

Inet har sedan 2000 expanderat från en butik i Göteborg till att idag omsätta ca SEK 1 300 mn via e-handel och fysiska butiker i Göteborg, Stockholm och Malmö. Under 2020 hade Inet en stark försäljningstillväxt och stärkt marginal. Den ökande marginalen drevs framförallt av den högre försäljningsvolymen och en högre bruttomarginal då varutillgången varit begränsad till följd av pandemin.

Inför 2021 tror vi att andra halvåret kommer bli tuffare när vi förmodligen har en mer normal situation och konsumenterna har fler val för sin konsumtion som t.ex. utlandsresor och fysiska events. Detta i kombination med att kostnaderna ökar för att komma ikapp senaste årets starka tillväxt gör att marginalen bör sjunka och förmodligen ser vi en mer stillsam utveckling vad gäller omsättningen. Inets framgångsrecept har varit att ge sina kunder ett noga utvalt sortiment, snabba leveranser, oöverträffad service och hög produktkännedom. Potential att öka kännedomen om bolaget och att vidareutveckla samtliga kanaler med fokus att befästa positionen som den aktör som erbjuder branschens bästa kundupplevelse oavsett plattform.

Viktiga händelser 2020

  • Mycket stark tillväxt och ökad marginal
  • Lanserat kundklubb/community som kraftigt ökat engagemanget från
    kunderna med bl.a. användargenererade produktrecensioner
  • Fortsatt fokus på eget text- och videoinnehåll och lanserat livestreaming
  • Inet vann återigen Prisjakts Årets Butik och Pricerunners Årets e-handlare
    inom sin kategori